Dalamánky
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaKmín celý
- 1,5lžíceOlej stolní
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 250mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
640 mg
Postup přípravy
- 1Suroviny smícháme do hladkého těsta, které se nelepí.
- 2Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí vytvarujeme bochánky a necháme je kynout.
- 3Po 15 minutách je rozválíme na šišky a dáme na plech s pečícím papírem.
- 4Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy a posypeme kmínem a solí.
- 5Pečeme v troubě při 180 stupních asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.