Dalamánky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
640 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Suroviny smícháme do hladkého těsta, které se nelepí.
  • 2
    Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí vytvarujeme bochánky a necháme je kynout.
  • 3
    Po 15 minutách je rozválíme na šišky a dáme na plech s pečícím papírem.
  • 4
    Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy a posypeme kmínem a solí.
  • 5
    Pečeme v troubě při 180 stupních asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.