Dalamánky s tmavým pivem

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 25gramůDroždí
    • 400gramůMouka pšeničná hladká
    • 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
    • 100gramůMouka žitná
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceVločky ovesné
    • 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
105 mg
Vápník
919 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme droždí se lžící pšeničné mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme obě mouky, rozpuštěné máslo, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout.
  • 2
    Vykynuté těsto rozdělíme na dvacet stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Potřeme je vlažnou vodou, posypeme ovesnými vločkami a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu necháme dalamánky ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.