Dalamánky z ječného těsta se semínky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůVoda pitná
    • 150gramůMouka ječná
    • 150gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 150gramůMouka sójová plnotučná
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaCukr třtinový
    • 30gramůDroždí
    • 150gramůSlunečnice - semena
    • 1kusVejce slepičí
    • 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a přisypeme smíchané všechny druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
  • 2
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
  • 4
    Pracovní plochu posypeme moukou a třetinou slunečnicových semínek, která rozdrtíme. Těsto rozdělíme na 18 stejných dílů a do každého zapracujeme semínka. Vytvoříme dalamánky a ty přeneseme na vymazaný plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme celými semínky slunečnice, přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 5
    Plech s dalamánky vložíme trouby předehřáté na 180 stupňů a a pečeme přibližně 20 minut, dokud nejsou křupavé a nemají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.