Dalamánky z žitné mouky s tmavým pivem
35 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 300gramůMouka žitná bílá
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
150 mg
Postup přípravy
- 1V míse utřeme droždí se lžící mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme mouku, olej, jedno rozšlehané vejce, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout.
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na patnáct stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, kde je necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.