Dalmatská mandlová roláda
85 min.
Ingredience
- krém
- 2gramyCukr moučkový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr skořicový
- těsto na roládu
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 150gramůMandle
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a na mlýnku pomeleme. Do mísy si dáme 6 žloutků, které s cukrem utřeme téměř do pěny, mísu pak dáme nad páru a vyšleháme si hustou směs, kterou necháme vystydnout, pak do ní zamícháme mandle a hladkou mouku. Dobře vymíchané těsto vylijeme na pečící papír, kterým jsme si vyložili plech a teplým širokým nožem rozetřeme na tenkou vrstvu. Pečeme v předehřáté troubě na 250°C jen 10 minut. Upečený korpus na roládu necháme chvilku vychladnout, potom ji i s papírem opatrně srolujeme a zase navrátíme do původní polohy.
- 2Připravíme si náplň: v míse si utřeme máslo s moučkovým cukrem. V hrnku si svaříme 2 dl mléka, do kterého přilijeme rozmíchanou hrubou mouku v 0,5 dl studeného mléka a pomalu vaříme do zhoustnutí. Uvařenou kaši stáhneme z plotny a necháme ji úplně vychladnout. Potom do ní vmícháme po částech měkké máslo a vyšleháme hustý krém, kterým potřeme povrch rolády, zavineme ji, ale už bez pečícího papíru.
- 3Roládu dáme do chladničky alespoň na 2 hodiny, potom ji posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem a nakrájíme porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.