Dančí kýta na česneku

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramDančí maso
    • 6stroužkůČesnek
    • 5dekagramůSlanina vepřová
    • 2kusyCibule
    • 1decilitrOlej rostlinný
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaPepř černý celý
    • 0,5lžičkaNové koření
    • 1lžičkaDivočina
    • 1litrHovězí vývar základní
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
  • 2
    Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a maso opečeme ze všech stran.
  • 3
    Podlijeme vývarem, okořeníme a dusíme do měkka.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, provaříme a dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.