Dánská fazolačka

110 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
61 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
35 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké barevné fazole dáme do hrnce se studenou vodou (1 litr) a necháme je namočené 10-12 hodin.
  • 2
    Druhý den fazole scedíme, přilijeme čistou vodu (1,25 litru) a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list, sůl, očištěnou celou cibuli, omytý prorostlý bůček a vaříme společně doměkka přibližně 80-90 minut.
  • 3
    V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme asi 20 minut před dovařením do polévky. Jíška se musí rozvařit, nesmí být žádné hrudky. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na plátky, které rozdělíme do talířů, přelijeme je horkou polévkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.