Dánská fazolačka
110 min.
Ingredience
- 500gramůFazole gigant
- 1kusBobkový list
- 1lžíceSůl
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůVepřový bok
- 2,25litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
61 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
35 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Velké barevné fazole dáme do hrnce se studenou vodou (1 litr) a necháme je namočené 10-12 hodin.
- 2Druhý den fazole scedíme, přilijeme čistou vodu (1,25 litru) a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list, sůl, očištěnou celou cibuli, omytý prorostlý bůček a vaříme společně doměkka přibližně 80-90 minut.
- 3V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme asi 20 minut před dovařením do polévky. Jíška se musí rozvařit, nesmí být žádné hrudky. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na plátky, které rozdělíme do talířů, přelijeme je horkou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.