Dánská hedvábná kaše

30 min.
Dánsko

Ingredience

    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 7decilitrůMléko plnotučné
    • 2špetkySůl
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1kusCukr skořicový
    • 12decilitrůMalinová šťáva
    • 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
53 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme 150 g másla, přidáme 250 g polohrubé mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 7 dl mléka a 7,5 dl smetany. Přidáme 2 špetky soli. Jíšku metličkou rozšleháme do hladka a povaříme ji za stálého míchání při mírné teplotě 10 - 15 minut. Kaši podle chuti osladíme.
  • 2
    Hedvábnou kaši rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou (sirupem) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.