Dánská hedvábná kaše
30 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka polohrubá
- 7decilitrůMléko plnotučné
- 2špetkySůl
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusCukr skořicový
- 12decilitrůMalinová šťáva
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
53 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme 150 g másla, přidáme 250 g polohrubé mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 7 dl mléka a 7,5 dl smetany. Přidáme 2 špetky soli. Jíšku metličkou rozšleháme do hladka a povaříme ji za stálého míchání při mírné teplotě 10 - 15 minut. Kaši podle chuti osladíme.
- 2Hedvábnou kaši rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou (sirupem) a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.