Dánský jablečný koláč

65 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
37 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mouky se solí přidáme cukr a žloutek. Podle potřeby zpracujeme
  • 2
    s vodou, vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Rozehřejeme máslo s cukrem, zvýšíme teplotu a zahříváme ještě 4 - 5 minut, až směs zezlátne a bude hustá, přitom ale ještě stále tekutá. Vzniklý karamel vlijeme stejnoměrně na dno formy.
  • 4
    Oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na výseče, pokapeme citronovou šťávou a posypeme nastrouhanou kůrou, poté je naskládáme do formy.
  • 5
    Na pomoučněném válu vyválíme těsto na kruh o něco větší, než je forma. Těsto položíme na jablka, přebytek těsta přehneme dolů po stranách formy.
  • 6
    Pečeme 25 - 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C do zlatova a křupava. Na formu položíme servírovací talíř a koláč převrátíme karamelovanými jablky nahoru. Podáváme teplý nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.