Dashi omáčka s ovčím sýrem

105 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
345 mg
Cukr
55 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na omáčku budeme potřebovat hrnec, do kterého vložíme dashi, sójovou omáčku a Mirin. Přivedeme k varu, poté přidáme sezamová semínka. Necháme asi 10 minut povařit a přelijeme do konvičky, aby se směs lépe nalévala.
  • 2
    Do středně velkého rendlíku vlijeme asi litr vody a vložíme 90 minut řasu Nori.
  • 3
    Rendlík postavíme na plotnu, přivedeme k varu, poté zmírníme teplotu a vhodíme na 2 minuty sýr, nakrájený na kostičky.
  • 4
    Omáčku rozlijeme do čtyř misek. Do nich rozdělíme mletý zázvor, lístky bazalky a nakrájenou šalotku. Poté do takto připravených misek doložíme ovčí sýr a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.