Dashi omáčka s ovčím sýrem
105 min.
Ingredience
- Omáčka
- 375mililitrůGranule dashi
- 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 4kusyŘasa Nori
- 500gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžičkaSezam - semena
- Přísady
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusŠalotka
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
345 mg
Cukr
55 mg
Postup přípravy
- 1Na omáčku budeme potřebovat hrnec, do kterého vložíme dashi, sójovou omáčku a Mirin. Přivedeme k varu, poté přidáme sezamová semínka. Necháme asi 10 minut povařit a přelijeme do konvičky, aby se směs lépe nalévala.
- 2Do středně velkého rendlíku vlijeme asi litr vody a vložíme 90 minut řasu Nori.
- 3Rendlík postavíme na plotnu, přivedeme k varu, poté zmírníme teplotu a vhodíme na 2 minuty sýr, nakrájený na kostičky.
- 4Omáčku rozlijeme do čtyř misek. Do nich rozdělíme mletý zázvor, lístky bazalky a nakrájenou šalotku. Poté do takto připravených misek doložíme ovčí sýr a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.