Datle v máslovém těstě
38 min.
Ingredience
- 330gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMáslo čerstvé
- 110gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůDatle
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Na vále smícháme hladkou mouku s máslem, moučkovým cukrem, 2 žloutky a špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout.
- 2Těsto rozválíme na plát silný 1/2 cm a nakrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku položíme vypeckovanou datli, těsto zabalíme a vytvarujeme kuličky.
- 3Kuličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a rychle upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.