Datlové čtverečky s vlašskými ořechy

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na mírném ohni osmahneme vlašské ořechy za stálého míchání 4 minuty. Necháme vychladnout a nasekáme nahrubo.
  • 2
    Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem.
  • 3
    Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme nakrájené datle a mícháme, dokud se nevytvoří směs.
  • 4
    Polovinu datlové směsi rozetřeme ve formě. Posypeme kousky vlašských ořechů, mírně zatlačíme a potřeme druhou polovinou směsi. Posypeme sezamovými semínky a přitlačíme lehce prsty. Necháme v lednici ztuhnout.
  • 5
    Vyklopíme formu a odstraníme papír.
  • 6
    Rozkrájíme na čtverečky a podáváme jako zákusek ke kávě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.