Datlové mufiny s jablky
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMargarín
- 1kusVejce slepičí
- 1kusJablka
- 0,25šálekMouka pšeničná hladká
- 0,5šálekCukr třtinový
- 0,5šálekDatle
- 0,25šálekMouka žitná celozrnná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
7 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme formy na mufiny a to tak, že každý mufin vymažeme tukem. Formy odložíme stranou.
- 2Troubu předehřejeme na 190 °C. Ve větší míse smícháme mouky, skořici, prášek do pečiva, cukr, nadrobno nakrájená jablka i se šťávou, kterou pustila, vejce a na závěr vmícháme nasekané datle. Vzniklé těsto vkládáme do připravené formy na mufiny. Pečeme přibližně 25 minut.
- 3Hotové mufiny vyndáme z trouby a vyklepeme z forem. Servírovat můžeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.