Datlový dort s krémem a plněnými datlemi
100 min.
Ingredience
- Krém
- 120gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr vanilka
- 30gramůMandle
- 50gramůDatle
- 1lžíceRum
- Na formu
- 120gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Plněné datle
- 50gramůDatle
- 30gramůMandle
- 60gramůCukr moučkový
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
- 3lžícePoleva čokoládová
- 120gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 50gramůDatle
- 45gramůOřechy lískové
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
- 75gramůPiškoty dětské
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, vanilku, strouhanou citronovou kůru a důkladně promícháme. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nadrobno nakrájené datle, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
- 3Zatímco se těsto peče, připravíme si krém a plněné datle. Na krém utřeme máslo, přidáme vanilkový cukr, strouhané mandle, nakrájené datle a rum.
- 4Na plněné datle vyjmeme z datlí pecky a nahradíme je mandlovým těstem. To připravíme smícháním strouhaných mandlí, cukru a bílku.
- 5Hotový dort rozkrojíme, naplníme krémem, přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme plněnými datlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.