Datlový koláč na pomeranči

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, 6 lžic másla, jedno vejce a 230 ml vody. Vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do vymazané kulaté formy. Necháme ho vychladit.
  • 2
    Utřeme máslo s cukrem, mletými mandlemi, moukou, 20 ml šťávy a promícháme. Směs rozprostřeme po formě, na vrch dáme vypeckované datle.
  • 3
    Koláč pečeme na vymazaném plechu asi patnáct minut, pak zmírníme teplotu a pokračujeme dvacet minut. Pak koláč necháme vychladit.
  • 4
    Zahřejeme džem se zbytkem pomerančové šťávy a koláč směsí potřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.