Datlový koláč na pomeranči
100 min.
Ingredience
- 230mililitrůVoda pitná
- 2lžícePomerančová šťáva
- 7lžicCukr krupice
- 14lžicMáslo čerstvé
- 1šálekMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůDatle
- 1,5šálkyMouka polohrubá
- 0,25šálekDžem meruňkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, 6 lžic másla, jedno vejce a 230 ml vody. Vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do vymazané kulaté formy. Necháme ho vychladit.
- 2Utřeme máslo s cukrem, mletými mandlemi, moukou, 20 ml šťávy a promícháme. Směs rozprostřeme po formě, na vrch dáme vypeckované datle.
- 3Koláč pečeme na vymazaném plechu asi patnáct minut, pak zmírníme teplotu a pokračujeme dvacet minut. Pak koláč necháme vychladit.
- 4Zahřejeme džem se zbytkem pomerančové šťávy a koláč směsí potřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.