Datlový koláč s jablky
65 min.
Ingredience
- 100gramůMargarín
- 4lžíceCukr třtinový
- 4lžíceSirup javorový
- 1šálekMouka žitná celozrnná
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1šálekOřechy vlašské
- 0,67šálekDatle
- 1šálekOvesné vločky
- 2kusyJablka
- 1lžíceTuk Perla jedlý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
23 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem.
- 2V hrnci za mírného varu povaříme margarín, cukr, sirup a datle.
- 3Za stálého míchání do směsi přidáme mouku, jablka, vločky a citrónovou šťávu.
- 4Směs rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech.
- 5Nakonec ozdobíme ořechy a dáme péct.
- 6Pečeme 40 minut. Hotový koláč krájíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.