Datlový koláč s máslovou polevou
70 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 2šálkyDatle
- 450gramůCukr třtinový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1,5šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekCukr moučkový
- 0,5šálekOřechy vlašské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
33 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
5 g
Cukr
106 g
Postup přípravy
- 1Smícháme moučkový cukr, sodu, sůl a opatrně přiléváme pomerančovou šťávu. Do vzniklého těsta ještě přidáme nastrouhané datle a ořechy.
- 2Těsto vložíme do formy s pečicím papírem, formu zakryjeme alobalem a vložíme do velkého hrnce s vodou. Koláč připravujeme na páře asi čtyřicet až padesát minut. Po vychladnutí ho vyklopíme.
- 3V kastrůlku vaříme směs třtinového cukru, másla a smetany až do zhoustnutí. Polevu poté naneseme na dort.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.