Datlový koláč s máslovou polevou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
33 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
5 g
Cukr
106 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme moučkový cukr, sodu, sůl a opatrně přiléváme pomerančovou šťávu. Do vzniklého těsta ještě přidáme nastrouhané datle a ořechy.
  • 2
    Těsto vložíme do formy s pečicím papírem, formu zakryjeme alobalem a vložíme do velkého hrnce s vodou. Koláč připravujeme na páře asi čtyřicet až padesát minut. Po vychladnutí ho vyklopíme.
  • 3
    V kastrůlku vaříme směs třtinového cukru, másla a smetany až do zhoustnutí. Polevu poté naneseme na dort.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.