Datlový pudink
80 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 150gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůDatle
- 2kusyCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceSirup třešňový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceKrupička dětská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka namočíme strouhanku, přidáme žloutky, nadrobno nasekané datle, vanilkový cukr, kypřicí prášek a ovocný sirup. Vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vložíme do máslem vymazané a krupičkou vysypané pudinkové formy.
- 3Formu postavíme do vroucí vodní lázně a pudink vaříme asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.