Debrecínská polévka
55 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová krkovička
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 6gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 100gramůKlobása debrecínská
- 100gramůPaprika zelená
- 150gramůRajčata
- 150gramůTěstovinová rýže
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme dorůžova cibuli nasekanou nadrobno, přidáme maso nakrájené na malé kousky a orestujeme. Posypeme paprikou, podlijeme vodou a zakryté necháme dusit 10 minut.
- 2Přidáme rajčata a zelenou papriku, vše nakrájené na kousky, sůl a znovu dusíme asi 5 minut.
- 3Přidáme těstovinovou rýži, podlijeme 1,25 l vody a necháme dusit rýži doměkka.
- 4Nakonec vlijeme smetanu, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, necháme prohřát a podáváme s nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.