Debrecínská polévka

55 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 250gramůVepřová krkovička
    • 50gramůSádlo vepřové škvařené
    • 1kusCibule
    • 6gramůPaprika mletá sladká
    • 8gramůSůl
    • 100gramůKlobása debrecínská
    • 100gramůPaprika zelená
    • 150gramůRajčata
    • 150gramůTěstovinová rýže
    • 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmažíme dorůžova cibuli nasekanou nadrobno, přidáme maso nakrájené na malé kousky a orestujeme. Posypeme paprikou, podlijeme vodou a zakryté necháme dusit 10 minut.
  • 2
    Přidáme rajčata a zelenou papriku, vše nakrájené na kousky, sůl a znovu dusíme asi 5 minut.
  • 3
    Přidáme těstovinovou rýži, podlijeme 1,25 l vody a necháme dusit rýži doměkka.
  • 4
    Nakonec vlijeme smetanu, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, necháme prohřát a podáváme s nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.