Debrecínská svíčková

100 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 1kilogramHovězí svíčková
    • 150gramůSlanina vepřová
    • 1kusCibule
    • 30mililitrůOlej rostlinný
    • 300gramůHouby čerstvé
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 9gramůSůl
    • 5gramůKmín drcený
    • 1litrVoda pitná
    • 60mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
803 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na polovině slaniny, kterou vyškvaříme, osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme papriku, kmín a necháme zpěnit. Nalijeme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme pečeni vcelku, kterou pořádně nasolíme. Podlijeme vodou a zakryté pečeme v troubě namírno. Občas podlijeme a otočíme.
  • 2
    Mezitím na oleji podusíme nakrájené houby, přidáme je k masu na pekáč, poklademe zbytkem slaniny a v troubě dopečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s vypečenou šťávou a houbami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.