Debrecínský vepřový guláš

80 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku osmažíme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je, osmahneme a přidáme opláchnutá a na kousky nakrájená rajčata. Vše společně podusíme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
  • 3
    Šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozředíme ji vodou a maso za občasného promíchání dusíme doměkka.
  • 4
    Nakonec guláš podle chuti dosolíme, přidáme oloupané párky nakrájené na plátky a ještě podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 15. 12. 2016
Debrecínský vepřový guláš
Klasický recept na jídlo známé z našich jídelen a meníčkových restaurací. Guláš nám chutnal, přidala jsem jen o trochu více masa a párků. Většinou používám na jednu porci 100 - 120 g masa. Ale pro menší jedlíky bude porce dostatečná. Místo vody se může použít vývar. Za mě palec nahoru. 🙂