Dětská rýžová kaše s ovocným pyré
40 min.
Ingredience
- Pyré
- 0,25špetkaSkořice mletá
- 1lžíceVoda pitná
- 0,5kusHrušky
- 0,5kusJablka
- Uvařená rýže
- 1decilitrVoda pitná
- 1,2lžíceRýže loupaná
- 6lžicMléko plnotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si pyré z jablíčka a hrušky: jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Pokrájíme je na malé kousky, dáme je do rendlíku, přimícháme špetku skořice, přidáme 4 lžíce vody a pomalu, pod pokličkou ovoce dusíme doměkka přibližně 10 minut. Měkké ovoce rozmixujeme na tyčovým mixérem na pyré.
- 2Dobře promytou rýži dáme do rendlíku s vodou a uvaříme ji doměkka, téměř ji rozvaříme. Vaříme ji přibližně 12-15 minut podle druhu. Uvařenou rýži scedíme, odebereme z ní 3 lžíce, dáme je do mixéru, přidáme 6 lžic mléka pro kojence a rýži rozmixujeme. Pak v misce vzniklou rýžovou kaši promícháme s 8 lžícemi pyré z jablíčka a hrušky.
- 3Dobře promíchanou kaši podáváme dítěti mírně teplou až vlahou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.