Dětské pyré z ovesných vloček s podzimním ovocem

16 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme sladké zralé ovoce: jablko, hrušku, hroznové víno a švestky. Švestky a hrozno zbavíme pecek a pokrájíme je na malé kostičky. Jablko a hrušku rozpůlíme. Polovinu jablka a hrušky zbavíme jadřince, ovoce oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Ovesné vločky dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, odkapané dáme do rendlíku, přilijeme k nim vodu a čistou jablečnou šťávu. Vločky přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu je vaříme 2-3 minuty. Přidáme pokrájené ovoce, promícháme a vaříme další 2-3 minuty. Pak rendlík s vločkami odstavíme z plotny, směs necháme chvilku vychladnout, pak jí rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Podáváme teplé i vychladlé.
  • 3
    Porci, kterou nebudeme potřebovat, si dáme do malého kelímku a po vychladnutí ji zamrazíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.