Dětské rizoto
35 min.
Ingredience
- Dušená rýže
- 300mililitrůVoda pitná
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 100gramůRýže loupaná
- 130gramůKarotka
- Restovaná rajčata
- 15gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Čedar
- 2kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Karotku oloupeme, omyjeme a nastrouháme na velkém struhadle. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadlelkém struhadle. Rýži si dobře promyjeme, pak ji necháme v sítu okapat. Omytá rajčata ponoříme na 30 sekund do horké vody, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky.
- 2V rendlíku rozpustíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme okapanou rýží a mícháme ji asi 1 minutu, přidáme karotku, vše znovu promícháme a zalijeme horkou vodou. Přivedeme ji k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou rýži s mrkví dusíme pomalu 15-20 minut doměkka. Rýže by měla být uvařená téměř na kaši. Pokud by v rýži zbyla voda, rýži scedíme.
- 3Před dovařením rýže v pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme k němu rajčata, která krátce, asi 2-3 minuty restujeme, přisypeme sýr, promícháme a jakmile se začne tavit, směs přimícháme k hotové rýži.
- 4Porci rizota dáme na do dětské misky a podáváme ho teplé. Ostatní porce necháme vychladit a pak je zamrazíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.