Dětský květákový nákyp
90 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 300gramůKvěták
- 1špetkaMuškátový květ
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůMozzarella
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůKukuřičná krupice T 600
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1158 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
57 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme květák a otrháme růžičky, které ve vodě se špetkou soli 10 minut vaříme. Kukuřici se špetkou soli a špetkou muškátového oříšku s mlékem svaříme a za stálého míchání ji 5 minut vaříme. Vypneme vařič a pod pokličkou ji necháme dojít a přimícháme smetanu.
- 2Troubu zahřejeme na 180 stupňů, tukem vymažeme pekáček a kukuřičnou kaši rozetřeme na dno nádoby. Na kaši položíme květákové růžičky a rajčatové pyré. Na povrch nákypu poklademe tenké plátky Mozarelly. Zapečeme v troubě 20 minut při 160 stupních.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.