Devonské vdolečky
40 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 30gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, změklým máslem, vejcem a cukrem. Přilijeme trochu mléka a vypracujeme tužší těsto.
- 2Těsto rozválíme na plát silný a si 1 cm. Tvořítkem vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. Kolečka na povrchu potřeme mlékem.
- 3Vdolečky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut. Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Casi Bella
út 30. 7. 2013
vypadají pěkně určitě vyzkouším
jelito
st 22. 1. 2014
Moc dobré, vyzkoušejte.
jalu
st 22. 1. 2014
Super je, že žádné smažení v oluji!