Dezert mražený s vínem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu ušleháme do tuha. Vyšleháme pevný sníh z bílků, do kterého postupně zašleháme cukr.
  • 2
    V misce smícháme šlehačku, umleté mandle, zakysanou smetanu a víno. Opatrně přidáváme sníh z bílků.
  • 3
    Nákypové formičky vyložíme papírem. Naplníme je hmotou 2 cm nad okraj. Vložíme do mrazáku a 3 hodiny mrazíme. Vyjmeme nejméně 15 minut před podáváním. Odstraníme papír a povrch dezertu posypeme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.