Dezert Panna cotta s kompotovaným chřestem
35 min.
Ingredience
- Na kompot
- 150gramůChřest bílý
- 150gramůCukr krupice
- 4lžíceVoda pitná
- 0,25kusPomeranče
- Na Panna cottu
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVanilkový lusk
- 150gramůCukr krupice
- 3plátkyŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
34 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Do studené vody namočíme želatinu. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a zahřejeme ji na 100 °C. Odstavíme z ohně. Do smetany přisypeme cukr a polovinu vnitřku vanilkového lusku, kterou ve smetaně dobře rozmícháme. Vanilka zvýrazní výslednou chuť. Necháme zchladnout na 80 °C a pak přidáme do smetany namočenou želatinu. Rozmícháme dohladka, přecedíme a vlijeme do formiček. Vložíme do chladničky, kde necháme asi 4 hodiny vychladit.
- 2Bílý chřest rozkrájíme na kousky dlouhé asi 1,5 centimetru, hlavičky můžeme ponechat o něco delší. V pánvi rozpustíme cukr a přisypeme k němu zbylou polovinu semínek z vanilkového lusku. Dále přidáme ještě 2 plátky pomerančové kůry, ovšem seříznuté bez bílé dužiny. Vložíme do pánve ještě pokrájený chřest a zalijeme 4 lžícemi vody. Ponecháme na mírném ohni, dokud chřest nezměkne a cukr nevytvoří sirup.
- 3Z formiček vyklepneme panna cottu, dáme ji na talíř a přelijeme kompotovaným chřestem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.