Dezert s čokoládovým krémem
57 min.
Ingredience
- krém
- 1gramCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůPuding vanilková příchuť
- 7,2decilitrůMléko plnotučné
- 1,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyCukr vanilka
- 2špetkySůl
- 200gramůČokoláda na vaření
- na ozdobu
- 4lžíceČokoláda mléčná
- šlehačka
- 1,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr moučkový
- těsto
- 120gramůOplatky tradiční oříškočokoládové
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čokoládové oplatky rozmixujeme, promícháme s rozehřátým máslem a 1 lžící cukru. Pak přimícháme lžíci mouky a směs dobře promícháme.
- 2Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (pokud by se těsto lepilo na prsty, omočíme je v práškovém cukru)
- 3Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 15 minut.
- 4V misce vyšleháme žloutky. V rendlíku smícháme vanilkový puding, 170 g cukru krupice a 2 špetky soli. Směs dobře promícháme a pomalu za stálého míchání vaříme 1 minutu. Polovinu směsi zašleháme ke žloutkům a pak žloutky vrátíme zpět do rendlíku. Vše za stálého šlehání vaříme 1 minutu, pak odstavíme z plotny. Vmícháme nalámanou čokoládu na vaření, vanilkový cukr, 2 lžíce másla a mícháme do doby, až se čokoláda rozpustí. Krém zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit (3 hodiny).
- 5Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme el. metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a chvilku ještě šleháme.
- 6Na upečený koláč dáme krém, uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nahrubo nastrouhanou mléčnou čokoládou, rozkrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.