Dezert s čokoládovým krémem

57 min.
Evropa

Ingredience

  • krém
  • na ozdobu
    • 4lžíceČokoláda mléčná
  • šlehačka
    • 1,2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceCukr moučkový
  • těsto
    • 120gramůOplatky tradiční oříškočokoládové
    • 70gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládové oplatky rozmixujeme, promícháme s rozehřátým máslem a 1 lžící cukru. Pak přimícháme lžíci mouky a směs dobře promícháme.
  • 2
    Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (pokud by se těsto lepilo na prsty, omočíme je v práškovém cukru)
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 15 minut.
  • 4
    V misce vyšleháme žloutky. V rendlíku smícháme vanilkový puding, 170 g cukru krupice a 2 špetky soli. Směs dobře promícháme a pomalu za stálého míchání vaříme 1 minutu. Polovinu směsi zašleháme ke žloutkům a pak žloutky vrátíme zpět do rendlíku. Vše za stálého šlehání vaříme 1 minutu, pak odstavíme z plotny. Vmícháme nalámanou čokoládu na vaření, vanilkový cukr, 2 lžíce másla a mícháme do doby, až se čokoláda rozpustí. Krém zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit (3 hodiny).
  • 5
    Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme el. metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a chvilku ještě šleháme.
  • 6
    Na upečený koláč dáme krém, uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nahrubo nastrouhanou mléčnou čokoládou, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.