Dezert s koktejlovým ovocem
20 min.
Ingredience
- 300gramůTřešně koktejlové
- 2kusyBanány
- 50mililitrůBrandy
- 200gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh dáme do misky. Z koktejlového ovoce scedíme šťávu a vlijeme ji do misky s tvarohem. Obě suroviny šlehačem dobře vyšleháme do pěny.
- 2Do smetany vsypeme cukr a vyšleháme na tuhou šlehačku. Do šlehačky přilijeme koňak a zlehka smícháme dohromady s tvarohovou pěnou. Pěnu naplníme do cukrářského sáčku a odložíme do lednice.
- 3Banány oloupeme, po délce rozkrojíme napůl. Půlky banánu pokládáme na jednotlivé mělké talíře. Na každou porci banánu nastříkáme připravenou tvarohovou pěnu. Nakonec pěnu ozdobíme koktejlovým ovocem a poháry podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.