Dezert z jablek a rebarbory

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná jablka zbavená jadřince nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě na středním plameni 3 minuty; nepřikrýváme. Přidáme očištěný a nakrájený stvol rebarbory a ještě 2-3 minuty vaříme.
  • 2
    Zahřejeme troubu na 200°C.
  • 3
    Do čtyř ohnivzdorných misek, předem vymazaných máslem, rozdělíme uvařená jablka s rebarborou.
  • 4
    Změklé máslo (60 g) umícháme s cukrem, přimícháme mouku s práškem do pečiva, mletou skořici, mléko a vejce a promícháme.
  • 5
    Vzniklou směs nalijeme na jablka s rebarborou, které jsme si předem připravili do misek, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme 20-25 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Povrch dostane zlatohnědou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.