Dezert z jablek a rebarbory
50 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 60mililitrůVoda pitná
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 80gramůCukr krupice
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1,5lžičkySkořice mletá
- 180mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná jablka zbavená jadřince nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě na středním plameni 3 minuty; nepřikrýváme. Přidáme očištěný a nakrájený stvol rebarbory a ještě 2-3 minuty vaříme.
- 2Zahřejeme troubu na 200°C.
- 3Do čtyř ohnivzdorných misek, předem vymazaných máslem, rozdělíme uvařená jablka s rebarborou.
- 4Změklé máslo (60 g) umícháme s cukrem, přimícháme mouku s práškem do pečiva, mletou skořici, mléko a vejce a promícháme.
- 5Vzniklou směs nalijeme na jablka s rebarborou, které jsme si předem připravili do misek, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme 20-25 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Povrch dostane zlatohnědou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.