Dezertní barevné kuličky - Kjongdan
396 min.
Ingredience
- 4gramySůl
- 5litrůVoda pitná
- 20gramůFazole černé
- 20gramůFazole bílé
- 27gramůFazole červené
- 1lžičkaCukr krupice
- 500gramůMouka rýžová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
760 mg
Cukr
962 mg
Postup přípravy
- 1Každý z barvících fazolových prášků připravujeme zvlášť. Všechny barevné druhy fazolí namočíme na 8 hodin do studené vody a když jsou fazole nabobtnalé, uvaříme je doměkka. Vaříme je ve vroucí vodě se špetkou soli asi 30 minut. Když jsou fazole měkké, scedíme je, každý barevný druh fazolí ochutíme cukrem a rozemeleme je na prášek. Rýžový prášek ochutíme solí, přidáme do něj horkou vodu a ze směsi umícháme těsto. Z těsta vytvarujeme kuličky o průměru cca 1 cm. Kuličky vložíme do vroucí vody v hrnci a vaříme je 2 minuty. Když kuličky vyplavou na hladinu, necháme je ve vodě ještě asi 20 vteřin, a potom je vybereme děrovanou naběračkou a propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je okapat. Okapané kuličky rozdělíme na 5 částí a každou část kuliček obalíme v připravených barevných směsích. Obalené kuličky podáváme studené na misce, jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.