Diabetický broskvový kompot

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramBroskve
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaSacharin
    • 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve krátce spaříme vroucí vodou a oloupeme. Překrojíme na poloviny a odstraníme pecky.
  • 2
    Sacharin rozmícháme ve vodě, vložíme broskve a povaříme cca 5-8 minut. Zakápneme citronovou šťávou a necháme odležet do druhého dne. Poté scedíme, roztok svaříme a broskve vložíme zpět. Ještě krátce povaříme, rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.