Diabetický broskvový kompot
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBroskve
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSacharin
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Broskve krátce spaříme vroucí vodou a oloupeme. Překrojíme na poloviny a odstraníme pecky.
- 2Sacharin rozmícháme ve vodě, vložíme broskve a povaříme cca 5-8 minut. Zakápneme citronovou šťávou a necháme odležet do druhého dne. Poté scedíme, roztok svaříme a broskve vložíme zpět. Ještě krátce povaříme, rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.