Dietní toustový chléb z domácí pekárny
55 min.
Ingredience
- 2decilitryMléko odtučněné
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 20gramůDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
2 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
107 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vlažnou vodu a mléko, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj nasypeme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme rychlý program a světlou kůrku, stiskneme Start.
- 3Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 9. 2015
Dietní toustový chléb z domácí pekárny
Rychlý program využívám minimálně, pouze v opravdu nutných případech, kdy potřebuji mít brzy pečivo. Přece jen z dobře propracovaného, hlazeného a vykynutého těsta je chléb lepší, nadýchanější. Použila jsem čerstvé droždí, v receptu v ingrediencích není uvedeno, o jaké se jedná. Až v postupu je zmínka, že se nasype droždí, tak to bude nejspíš sušené, ale poprvé jsem to přehlédla. Já vždy mouku smíchám se solí a pokud bych použila sušené droždí, tak ho taky smíchám s moukou. Nemám pekármu s předehřevem, tak mléko a vodu jsem použila vlažnou. Soli se může dát i malinko více, maximálně však 2 malé zarovnané lžičky. Dala bych 1 a půl zarovnané lžičky. Chlebík hodnotím vcelku kladně pro rychlost připravy a rychlé upečení.
Anonymní uživatel
po 7. 9. 2015
Dietní toustový chléb z domácí pekárny
Krásné fotky!
Anonymní uživatel
po 7. 9. 2015
Dietní toustový chléb z domácí pekárny
Děkuji za pochvalu, mně se zase líbí fotky jiných uživatelů 🙂