Dim sum
35 min.
Ingredience
- Nádivka
- 85gramůVepřové maso mleté
- 3lžíceBambusové výhonky
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaSherry brandy
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 0,5lžíceOmáčka sójová
- Těsto
- 1hrnekVoda pitná
- 1,25hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceOlej rostlinný
- 50mililitrůOmáčka sojová světlá
- 1kusCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička
- 1kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do mísy a zalijeme 1/4 hrnku vroucí vody. Poté přidáme 1,5 lžíce studené vody s olejem a důkladně promícháme tak, aby vzniklo těsto. Prohněteme a na pomoučeném vále vyválíme. Rozdělíme na 16 stejně velkých hrudek a z každé vytvarujeme kolečko.
- 2Mleté vepřové maso smícháme s nahrubo nakrájenými bambusovými výhonky, sójovou omáčkou, sherry, cukrem a olejem. Přidáme kukuřičný škrob a důkladně promícháme.
- 3Doprostřed každého kolečka těsta dáme špetku nádivky, okraje přehneme a vytvarujeme malé taštičky. Pařáček vyložíme vlhkou utěrkou, vložíme knedlíčky a dusíme cca 10 min.
- 4Talíř obložíme listy salátu, přidáme kuličky a podáváme se sójovou omáčkou, nakrájenou cibulkou a chilli papričkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.