Dim sum

35 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku nasypeme do mísy a zalijeme 1/4 hrnku vroucí vody. Poté přidáme 1,5 lžíce studené vody s olejem a důkladně promícháme tak, aby vzniklo těsto. Prohněteme a na pomoučeném vále vyválíme. Rozdělíme na 16 stejně velkých hrudek a z každé vytvarujeme kolečko.
  • 2
    Mleté vepřové maso smícháme s nahrubo nakrájenými bambusovými výhonky, sójovou omáčkou, sherry, cukrem a olejem. Přidáme kukuřičný škrob a důkladně promícháme.
  • 3
    Doprostřed každého kolečka těsta dáme špetku nádivky, okraje přehneme a vytvarujeme malé taštičky. Pařáček vyložíme vlhkou utěrkou, vložíme knedlíčky a dusíme cca 10 min.
  • 4
    Talíř obložíme listy salátu, přidáme kuličky a podáváme se sójovou omáčkou, nakrájenou cibulkou a chilli papričkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.