Dim sum s vepřovým masem
17 min.
Ingredience
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 4,5lžičkySolamyl
- 400gramůVepřové maso mleté
- 2kusyCibulka jarní
- 50gramůBambusové výhonky konzervované
- 1lžíceSherry brandy
- 24plátkůTěsto Wonton
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
529 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky a bambusové výhonky drobně pokrájíme. Smícháme v míse s mletým vepřovým masem, sójovou omáčkou, sherry, sezamovým olejem, cukrem a rozšlehaným bílkem. Řádně promícháme, přidáme solamyl a zapracujeme.
- 2Plátky těsta won ton rozložíme na pracovní desku, na každý upravíme 1 lžíci náplně, okraje těsta navlhčíme. Těsto přehneme přes náplň, okraje stiskneme tak, aby vznikly tašičky.
- 3Taštičky vaříme přikryté na vlhké utěrce v páře 7 minut.
- 4Dim sum servírujeme horké jako zákusek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.