Dip se sedmi vrstvami pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
20 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 450gramůFazole
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyPaprika zelená
- 340gramůOlivy černé
- 8kusůRajčata
- 750gramůSýr Čedar
- 2kusyCibulka jarní
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 0,5kusCibule červená
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme avokádo. Rozřízneme a odstraníme z něj pecku. V misce ho rozmačkáme vidličkou společně se šťávou vymačkanou z jednoho citronu.
- 2Na dno misky rozložíme konzervované fazole. Přidáme k nim rozmačkané avokádo, další vrstvu zakysané smetany a posypeme chilli kořením.
- 3Zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílé žebroví. Rozkrájíme na kostičky. Rozložíme rovnoměrně na vrstvu v misce. Černé olivy vypeckujeme a rozpůlíme a vytvoříme z jejich půlek další vrstvu v misce. Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké měsíčky a navrstvíme na olivy. Oloupeme červenou cibuli, nasekáme nadrobno a zasypeme s ní rajčata. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka a bílé žebroví. Nakrájíme na proužky a rozložíme na rajčata. Sýr čedar nastrouháme na hrubším struhadle a posypeme vrstvy v misce. Nakonec zasypeme koriandrem a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.