Dip z červených pomerančů
10 min.
Ingredience
- 4lžíceDýňová semínka
- 2kusyPomeranč červený
- 4lžíceOlej dýňový
- 1lžíceOcet jablečný
- 1špetkaSůl mořská
- 1špetkaPepř bílý
- 0,5lžícesirup agávový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
1 g
Cukr
323 mg
Postup přípravy
- 1Světlá dýňová semínka (2 lžíce) namočíme do vody den předem. Dva červené pomeranče (pokud možno chemicky neošetřené) omyjeme, osušíme, z jednoho nastrouháme jemně kůru a z obou vymačkáme do misky šťávu. Do šťávy přidáme 4 lžíce dýňového oleje, 1/2 lžíce agávového sirupu, lžíci jablečného octu, po špetce soli a pepře.
- 2Vše důkladně promícháme, povrch dipu pro chuť i vzhled posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a posypeme tmavými dýňovými semínky (2 lžíce). Dip podáváme k zelenině vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.