Dip z červených pomerančů

10 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4lžíceDýňová semínka
    • 2kusyPomeranč červený
    • 4lžíceOlej dýňový
    • 1lžíceOcet jablečný
    • 1špetkaSůl mořská
    • 1špetkaPepř bílý
    • 0,5lžícesirup agávový
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
1 g
Cukr
323 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Světlá dýňová semínka (2 lžíce) namočíme do vody den předem. Dva červené pomeranče (pokud možno chemicky neošetřené) omyjeme, osušíme, z jednoho nastrouháme jemně kůru a z obou vymačkáme do misky šťávu. Do šťávy přidáme 4 lžíce dýňového oleje, 1/2 lžíce agávového sirupu, lžíci jablečného octu, po špetce soli a pepře.
  • 2
    Vše důkladně promícháme, povrch dipu pro chuť i vzhled posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a posypeme tmavými dýňovými semínky (2 lžíce). Dip podáváme k zelenině vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.