Dip z jahod
25 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2centilitryKoňak Godet Peardise
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve omyjeme a lístků zbavíme jahody, které nakrájíme na malé kousky. Smícháme s cukrem a důkladně promačkáme, nakonec přimícháme koriandr, černý pepř a zázvor.
- 2Směs přendáme do hrnce a zhruba 2 minuty prohříváme, necháme vychladnout, smícháme s rozdrceným zeleným pepřem a opět krátce prohřejeme.
- 3Dip odstavíme a promícháme s koňakem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.