Diplomatická omáčka
32 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůVývar rybí
- 500mililitrůBešamel
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 80gramůHumr
- 50gramůLanýž
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
58 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
639 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme polovinu uvedeného množství másla, přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty orestujeme. Přilijeme rybí vývar, bešamelovou smetanovou omáčku a vaříme 15 minut. Máme-li jen základní bešamel, naředíme ho smetanou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Pánev odstavíme z ohně.
- 2Vařené maso z humra pokrájíme nadrobno a vmícháme do druhé poloviny čerstvého másla. Lanýže očistíme, omyjeme a nakrájíme najemno.
- 3Humrové máslo spolu s lanýži vmícháme do odstavené omáčky. Již nevaříme.
- 4Tato omáčka je velmi pikantní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.