Diplomatická omáčka

32 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
58 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
639 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme polovinu uvedeného množství másla, přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty orestujeme. Přilijeme rybí vývar, bešamelovou smetanovou omáčku a vaříme 15 minut. Máme-li jen základní bešamel, naředíme ho smetanou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Pánev odstavíme z ohně.
  • 2
    Vařené maso z humra pokrájíme nadrobno a vmícháme do druhé poloviny čerstvého másla. Lanýže očistíme, omyjeme a nakrájíme najemno.
  • 3
    Humrové máslo spolu s lanýži vmícháme do odstavené omáčky. Již nevaříme.
  • 4
    Tato omáčka je velmi pikantní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.