Divoká kachna na citronu

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchanou a očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, kořenovou zeleninu na nudličky, cibuli nadrobno nasekáme, citron oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky citronu, na ně položíme porce kachny, okořeníme celým novým kořením, rajčatovým protlakem, podlijeme vínem, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka. Občas podléváme vínem a vodou.
  • 3
    Upečenou kachnu vyjmeme, rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, podle potřeby naředíme vínem, dochutíme podravkou, krátce podusíme a odstavíme. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.