Divoká kachna na citronu
90 min.
Ingredience
- 1200gramůKachna divoká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSlanina vepřová
- 50gramůZelenina kořenová
- 60gramůCibule
- 50gramůCitrony
- 150mililitrůVíno červené
- 10gramůSůl
- 2gramyNové koření celé
- 20gramůSolamyl
- 600gramůBrambory vařené
- 5gramůPodravka
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykuchanou a očištěnou kachnu naporcujeme, osolíme, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, kořenovou zeleninu na nudličky, cibuli nadrobno nasekáme, citron oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky citronu, na ně položíme porce kachny, okořeníme celým novým kořením, rajčatovým protlakem, podlijeme vínem, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka. Občas podléváme vínem a vodou.
- 3Upečenou kachnu vyjmeme, rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, podle potřeby naředíme vínem, dochutíme podravkou, krátce podusíme a odstavíme. Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.