Divoká kachna s jablky a smetanou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Vykuchanou a očištěnou kachnu potřeme máslem, břicho naplníme jablky, otvor spíchneme jehlou nebo zašijeme.
  • 2
    V pekáčku na zbytku másla zpěníme kořenovou zeleninu, přiložíme celou nadívanou kachnu, osolíme a pečeme doměkka. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Porce kachy s jablky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.