Divoká kachna s jablky a smetanou
90 min.
Ingredience
- 1200gramůKachna divoká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůJablka
- 250gramůZelenina kořenová
- 10gramůSůl
- 130mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Vykuchanou a očištěnou kachnu potřeme máslem, břicho naplníme jablky, otvor spíchneme jehlou nebo zašijeme.
- 2V pekáčku na zbytku másla zpěníme kořenovou zeleninu, přiložíme celou nadívanou kachnu, osolíme a pečeme doměkka. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
- 3Porce kachy s jablky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.