Divoká kachna se slaninou pečená na pivu
85 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKachna divoká
- 100gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
105 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme, naporcujeme a osolíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na nudličky a vyložíme jimi dno pekáče. Přidáme porce kachny, poprášíme muškátovým oříškem, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je kachna měkká.
- 2Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.