Divoký knedlík ke zvěřině
80 min.
Ingredience
- 140gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůSlanina vepřová
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 7decilitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 450gramůŽemle tuková
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
1 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájíme slaninu na kostičky a dáme ji rozehřát. Přidáme na kostičky nakrájené housky, osmahneme do růžova a necháme vychladnout.
- 2Ušleháme tuhý sníh z bílků.
- 3Utřeme máslo se solí, vmícháváme postupně vejce a žloutky, po lžicích mléko, hrubou mouku, sníh a nakonec vmícháme osmaženou housku.
- 4Naplníme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme a necháme vařit ve slané vodě 1 hodinu.
- 5Uvařený knedlík nakrájíme nití a pokapeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.