Divoký rýžový salát

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podle návodu si uvaříme rýži a hotovou ji necháme při pokojové teplotě vychladnout.
  • 2
    Mezitím si na větší pánvi rozpálíme olej a nasypeme na něj na měsíčky nakrájenou cibuli. Posypeme 1 lžičkou mletého kmínu, skořice, zázvoru a hřebíčku. Během 10 minut smažení stále mícháme, než nám cibule změkne a lehce zkaramelizuje. Pak přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev a smažíme ji také doměkka. Nakonec přidáme ještě med a pánev odstavíme z plotny.
  • 3
    Uvařenou rýži nasypeme do misky, z pánve přeložíme směs mrkve s cibulí. Přidáme na dílky rozdělené pomeranče, pistáciové oříšky nasekané nahrubo, rozinky, opražené mandlové plátky, na kolečka pokrájenou cibuli šalotku a posypeme posekaným koprem. Jemně a pečlivě směs promícháváme.
  • 4
    Do menší misky si vložíme hořčici, vlijeme olej, pomerančovou šťávu, vinný ocet a vše prošleháme. Dresinkem polijeme hotový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.