Divoký rýžový salát
40 min.
Ingredience
- Na dresink
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 3lžícePomerančová šťáva
- Na salát
- 2kusyCibule
- 85gramůPistácie pražené
- 85gramůRozinky tmavé
- 3kusyŠalotka
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPomeranče
- 1lžičkaKmín mletý
- 4lžičkySkořice mletá
- 2gramyHřebíček mletý
- 2gramyZázvor mletý
- 1lžičkaMed včelí
- 55gramůMandle plátky
- 400gramůRýže indiánská
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu si uvaříme rýži a hotovou ji necháme při pokojové teplotě vychladnout.
- 2Mezitím si na větší pánvi rozpálíme olej a nasypeme na něj na měsíčky nakrájenou cibuli. Posypeme 1 lžičkou mletého kmínu, skořice, zázvoru a hřebíčku. Během 10 minut smažení stále mícháme, než nám cibule změkne a lehce zkaramelizuje. Pak přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev a smažíme ji také doměkka. Nakonec přidáme ještě med a pánev odstavíme z plotny.
- 3Uvařenou rýži nasypeme do misky, z pánve přeložíme směs mrkve s cibulí. Přidáme na dílky rozdělené pomeranče, pistáciové oříšky nasekané nahrubo, rozinky, opražené mandlové plátky, na kolečka pokrájenou cibuli šalotku a posypeme posekaným koprem. Jemně a pečlivě směs promícháváme.
- 4Do menší misky si vložíme hořčici, vlijeme olej, pomerančovou šťávu, vinný ocet a vše prošleháme. Dresinkem polijeme hotový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.