Dobré těsto na langoše
35 min.
Ingredience
- 42gramůDroždí
- 400mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
64 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
428 mg
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko rozmícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.
- 2Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto (můžeme použít hnětač), které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
- 3Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka, která necháme kynout ještě 10 minut.
- 4Potom každé kolečko vytáhneme do stran. Langoše smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
- 5Usmažené langoše odkládáme na papírovou utěrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 15. 3. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Chtěla bych poděkovat za super recept, po langoších se jen zaprášilo. Časem bych chtěla zkusit i langoše se zakysanou smetanou nebo jogurtem, takže uvidím, které budou lepší.
Langoše byly nadýchané a s těstem se dobře pracovalo =)