Dobré těsto na langoše

35 min.
Maďarsko

Ingredience

      • 42gramůDroždí
      • 400mililitrůMléko polotučné
      • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
      • 500mililitrůOlej rostlinný
      • 0,5lžičkaSůl
      • 0,5lžičkaCukr krupice
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    812 kcal
    Bílkoviny
    10 g
    Tuky
    64 g
    Sacharidy
    49 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    428 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vlažné mléko rozmícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.
    • 2
      Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto (můžeme použít hnětač), které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
    • 3
      Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka, která necháme kynout ještě 10 minut.
    • 4
      Potom každé kolečko vytáhneme do stran. Langoše smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
    • 5
      Usmažené langoše odkládáme na papírovou utěrku.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
    Anonymní uživatel
    út 15. 3. 2016
    Uživatel uvařil tento recept
    Chtěla bych poděkovat za super recept, po langoších se jen zaprášilo. Časem bych chtěla zkusit i langoše se zakysanou smetanou nebo jogurtem, takže uvidím, které budou lepší. Langoše byly nadýchané a s těstem se dobře pracovalo =)