Doktorova šunka
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 800gramůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
- 3decilitryVíno bílé
- 1lžíceTuk
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
892 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na plátky - ty pak z obou stran lehce opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli.
- 2Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, kterou zředíme bílým vínem, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr - vše cca 15 minut povaříme.
- 3Nakonec zjemníme smetanou a případně dokořeníme solí, pepřem a zahustíme moukou.
- 4Omáčkou přelijeme plátky šunky a posypeme zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.