Domácí bagetky zabalené slaninou
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaTuk ztužený
- 4šálkyMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1,4šálkyVoda pitná
- 50gramůAnglická slanina
- 1kusVejce slepičí
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku, sůl, droždí a za stálého hnětení přidáváme vodu. Když je těsto dostatečně pevné, rozdělíme ho na deset stejně velkých dílů. Z jednotlivých dílů vytvarujeme bagetky.
- 2Na bagetky zamotáme proužek slaniny a klademe na plech, který jsme pomazali tukem. Jednotlivé bagetky pomažeme rozkvedlaným vejcem.
- 3Necháme 30 minut v teplé místnosti, poté dáme péct.
- 4Pečeme 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.