Domácí bramborové chipsy

45 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3mm. Plátky ihned vhazujeme do mísy se studenou vodou, aby neoxidovaly. Z plátků potom vyplachujeme škrob pod tekoucí vodou tak dlouho, až bude voda čirá.
  • 2
    Propláchnuté bramborové plátky usušíme na čisté utěrce, zakápneme olivovým olejem a osolíme.
  • 3
    Chipsy pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.