Domácí chléb s ovesnými vločkami
65 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 15gramůDroždí
- 1,5lžičkySůl
- 1lžíceTuk
- 2hrnkyOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
- 2hrnkyMléko polotučné
- 2,5hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
966 mg
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme stát asi 1 hodinu. Droždí rozmícháme v troše vlažné vody.
- 2K vločkám postupně přidáváme mouku, sůl, droždí a rozpuštěné, vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě asi 90 minut kynout.
- 3Těsto vložíme do tukem vymazané chlebíčkové formy a necháme ještě chvíli kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem (nebo osolenou vodou). Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.