Domácí chléb s ovesnými vločkami

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
966 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme stát asi 1 hodinu. Droždí rozmícháme v troše vlažné vody.
  • 2
    K vločkám postupně přidáváme mouku, sůl, droždí a rozpuštěné, vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě asi 90 minut kynout.
  • 3
    Těsto vložíme do tukem vymazané chlebíčkové formy a necháme ještě chvíli kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem (nebo osolenou vodou). Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.